Spiesjes van lamsbout in yoghurtmarinade

Deze spiesjes hebben wij met blokjes van 3-4 centimeter van de bout gemaakt.
Volgens mij komt de marinade uit een boek van Ottolenghi

 recept spiesjes in yoghurtmarinade

Ingrediënten marinade:

  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel komijnzaad, gestampt in een vijzel

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • Sap van 1 limoen of citroen

  • 40 draadjes saffraan

  • 1 halve kleine ui, geraspt

  • 100 g Griekse yoghurt

  • Zwarte peper

Al deze ingrediënten gewoon mengen en de blokjes vlees hierin marineren gedurende een aantal uur. Aan de spiesjes rijgen, afgewisseld met stukjes (groene) paprika.

Wij hebben de spiesjes eerst vooraf gegrild in een grilpan gedurende 5 minuten. Op het moment dat we ze wilde eten hebben we ze 20 minuten onder de gril in de oven gedaan. In plaats daarvan kun je ze ook op de BBQ leggen. Check of ze gaar zijn door te proeven.